Зеленський поїхав до Брюсселю та розкрив подробиці візиту

Президент України Володимир Зеленський вирушив до Брюсселю у четвер, 17 жовтня. Він представить план перемоги європейським лідерам.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Зеленського у Telegram.

У Брюсселі відбудеться спеціальне засідання Європейської ради на рівні лідерів.

"Я представлю план перемоги – наш інструмент примусу Росії до миру. Всі лідери Європи почують, як треба посилити наші позиції. Нам треба завершити цю війну справедливо", – зазначив президент.

Також глава держави візьме участь у зустрічі у Європарламенті з президенткою Робертою Мецолою та головами політичних груп. Буде зустріч з генсеком НАТО Марком Рютте. Як зазначив президент, готується засідання Ради Україна – НАТО на рівні міністрів оборони.

План перемоги України

У середу, 16 жовтня, президент України Володимир Зеленський представив план перемоги у Верховній Раді. План складається з п'яти основних пунктів, а також трьох таємних додатків. У них міститься закрита інформація, яку представили окремим партнерам.

За словами радника керівника ОП Михайла Подоляка, у таємних додатках йдеться про удари по Росії та зброю, яка для цього потрібна.

Також план перемоги передбачає запрошення України в НАТО.Раніше дипломати заявляли, що Україна хоче отримати запрошення на вступ до того, як президент США Джо Байден покине свій пост.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.