Windows 10 залишилося “жити” недовго: чи загрожує це комп’ютерам

14 жовтня 2025 року Microsoft повністю припинить підтримку Windows 10. Користувачі залишаться без патчів безпеки, або вимушені будуть платити.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Tom's Hardware.

Після завершення підтримки комп'ютери користувачів продовжать роботу в нормальному режимі, але вони більше не зможуть розраховувати на щомісячні оновлення безпеки та патчі, що захищають від новітніх загроз.

У Microsoft вже підтвердили, що корпоративні клієнти зможуть і надалі продовжувати користуватися "десяткою" навіть після припинення підтримки, але за додаткову плату. Програма таких оновлень для Windows 10 працюватиме до 2028 року.

Проте з осіннім оновленням 24H2 Windows 11 за своєю суттю перетворилася на Windows 12. Microsoft змінила свою бізнес-модель, і замість трирічного циклу розробки Windows віддала пріоритет концепції "Windows як сервіс", сховавши за великим оновленням нову операційну систему.

Зазначимо, що серед користувачів ПК, Windows 10 є найпопулярнішою системою. Ця ОС встановлена на 62% комп'ютерів по всьому світу. Далі слідує Windows 11, яку через три роки після виходу використовують лише 33%. Популярною залишається Windows 7: вона вийшла 15 років тому і досі встановлена на 3% усіх комп'ютерів світу.

Джерело: 056.ua