“Зарекомендував себе”. У ЗСУ пояснили, чому Ляшка зробили комбатом

Рішення щодо призначення лейтенанта Олега Ляшка на посаду командира батальйону безпілотних систем було схвалене на підставі клопотання та плану переміщення командира 63-ї ОМБР.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу 11-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних сил України у Facebook.

Чому лейтенанта Олега Ляшка зробили комбатом

Згідно з інформацією, оприлюдненою в офіційному повідомленні 11-го армійського корпусу, лейтенант Ляшко Олег Валерійович за два роки служби у 63-й ОМБР (окремій механізованій бригаді Сухопутних військ ЗСУ) зарекомендував себе так:

  • щодо безпілотних систем – одразу почав глибоко вникати в їхню суть та їхню роль на полі бою, розуміючи їхню важливість
  • перебуваючи на посадах, пов'язаних із безпілотними системами – була організована робота з відбиття значної кількості механізованих штурмів, знищено сотні одиниць техніки та живої сили противника

Уточнюється, що у вересні ББС 63-ї ОМБР увійшов до топ-10 підрозділів за ефективністю серед підрозділів та з'єднань ЗСУ щодо ураження живої сили, військової техніки та інших засобів противника з використанням безпілотних систем.

"Враховуючи вищезазначене, командуванням 63-ї ОМБР та 11 армійського корпусу, було прийнято відповідне кадрове рішення щодо призначення лейтенанта Ляшка Олега Валерійовича на посаду командира батальйону безпілотних систем 63-ї окремої механізованої бригади", – підсумували у прес-службі.

Офіційна інформація щодо призначення Ляшка на посаду комбата (скриншот: facebook.com/11ArmyCorps)

Нагадаємо, у жовтні 2022 року Олег Ляшко вступив до лав Збройних сил України й відтоді в інформаційному просторі з'являється нечасто.

Періодично він публікує дописи у соцмережах, в яких вітає українців зі святами й інколи наголошує: пишається тим, що пішов у військо, аби захищати Україну від окупантів.

Тим часом дехто з українців не вірить, що одіозний політик дійсно служить на передовій. Тож пропонуємо вам дізнатись, що відомо про шлях Ляшка від нардепа до військового та його службу.

Читайте також, як українці відреагували на призначення Ляшка, що має військове звання лейтенант, командиром батальйону безпілотних систем управління окремої механізованої бригади.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.