Лейтенанта Ляшка зробили комбатом: який підрозділ він очолив і що кажуть українці

Одіозний лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, який служить у лавах ЗСУ та має військове звання лейтенант, був призначений командиром батальйону безпілотних систем управління окремої механізованої бригади.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на публікацію командира підрозділу розвідки Сухопутних військ ЗСУ Дениса Ярославського у Facebook.

Що відомо про призначення Ляшка

"Ну ось і мобілізація піде за планом, і мотивацію хлопцям на нулі підніму, особливо тим, хто всю війну по 2-3 лінії фронту в сержантах ходить, не маючи жодної нагороди", – іронічно написав військовий.

Він додав, що його, якщо чесно, "всерйоз починає турбувати те, що відбувається".

"Як вам таке просування по службі – лейтенант Ляшко О. В. (потрібно віддати належне, іноді приїжджав на КСП і тусувався для звітності), призначений командиром батальйону в одну з бригад (підполковницька посада). Прагніть", – розповів Ярославський.

Допис Ярославського (скриншот: facebook.com/Денис Ярославский)

На підтвердження своїх слів він опублікував витяг з відповідного наказу.

"Призначити: лейтенанта Ляшка Олега Валерійовича, начальника відділення безпілотних систем командного пункту штабу управління окремої механізованої бригади армійського корпусу Сухопутних військ Збройних сил України – командиром батальйону безпілотних систем управління окремої механізованої бригади", – йдеться у документі від 11 жовтня 2024 року.

Підписаний він командиром армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ.

Витяг із наказу (фото: facebook.com/Денис Ярославский)

Реакція українців у соцмережі

Під публікацією Ярославського користувачі Facebook залишили чимало коментарів. Більша кількість з них – відверто негативного характеру:

  • "Бро, ну ти ж розумієш, для чого це. Тут питання до очумілих, ви ж *ука, будете за цю шляпу голосувати. А воно буде красти у вас же, вашим іменем…"
  • "Ляшко готується у президенти. На весну вибори"
  • "Скотиняки! Як можна перемогти рашку, якщо в Україні перемогли ось такі ляшки?"
  • "Мабуть, всі депутати так. Всі будуть учасниками БД і у званні вищих офіцерів…"
  • "Понаднормово готується до виборів. Але цікаво дізнатись думки інших лейтенантів батальйону бпсу"
  • "Спочатку подумала, що це гумор військовий. А тепер розумію, що це плач, не Ярославни, а народний. О, господи, зжалійся над нами!"
  • "Це гарно ілюструє ставлення командування до безпілотних систем в принципі…"
  • "А хто його так на вилах піднімає? Кого він так сильно покохав, що аж не встояли?"
  • ​​​​​​​"Заробітню відомість в студію"

Дехто ставить дещо риторичні питання: "Як зі званням лейтенант можна стати командиром батальйону ? Я би ще з побратимами зрозумів, якби це був бойовий командир, який за ці 2,5 роки був скрізь в усіх замєсах із хлопцями. І в наступі, і в обороні, і в оточенні… Мав звання Герой України, купу нагород, а не ось цей персонаж…".

"Навіщо цей наклеп? Він один виконав наказ і пішов у наступ з вилами", – жартують інші.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року Олег Ляшко вступив до лав Збройних сил України й відтоді в інформаційному просторі з'являється нечасто.

Періодично він публікує дописи у соцмережах, в яких вітає українців зі святами й інколи наголошує: пишається тим, що пішов у військо, аби захищати Україну від окупантів.

Тим часом дехто з українців не вірить, що одіозний політик дійсно служить на передовій. Тож пропонуємо вам дізнатись, що відомо про шлях Ляшка від нардепа до військового та його службу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.