Німецький спецназ відправлять охороняти об’єкти на Балтиці, – ЗМІ

У зв'язку із загрозами диверсій спецпризначенців, що спеціалізуються на боротьбі з тероризмом, німецький спецназ GSG 9 буде перекинуто на Балтику. Вони займуться охороною підводної інфраструктури в Балтійському і Північному морях.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Tagesschau.

За даними видання, рішення про розміщення спецпризначенців у місті Нойштадт на Балтійському морі, ухвалила особисто міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер.

"За рахунок такого місцеперебування підрозділ зможе швидше реагувати на кризові ситуації як у морях, так і на півночі Німеччини", – йдеться в повідомленні.

Видання також зауважило, що Німеччина регулярно фіксує активність "російських шпигунських кораблів", які "картографують мережу трубопроводів та інших підводних ліній на дні Північного і Балтійського морів".

Диверсія на газопроводах

Нагадаємо, що у ніч на 26 вересня 2022 року біля данського острова Борнгольм у Балтійському морі сталися вибухи на газопроводах "Північний потік – 1" і "Північний потік – 2".

Унаслідок вибухів було пошкоджено три з чотирьох ниток газопроводів. Розслідування проводили правоохоронні органи одразу кількох країн, включно з Німеччиною.

Детальніше про справу щодо підривів "Північних потоків" – у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.