У Дніпрі збудують єдиний в Україні автодром міжнародного рівня: спортивні та соціальні перспективи

В Україні зараз немає трас для проведення автомобільних перегонів, які б відповідали міжнародним вимогам. Проте його планують побудувати у Дніпрі і він може стати єдиним центром авто- та моторуху країни та приймати змагання найвищого рівня.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Gorod.dp.ua.

Проєкт нового комплексу уже розробили та планують реалізувати попри війну. З усією необхідною інфраструктурою його розробило дніпровське архітектурне ТОВ НВП «Студія-7 ЛТД», керівник авторського колективу – архітектор Олександр Сорін, архітектори – Д. Давидов, В. Леміш. Автодром планують збудувати на місці вже існуючої траси «Дніпро-Крос» у селищі Дослідне на околиці обласного центру.

Автодром буде призначений для проведення національних та міжнародних змагань з автомобільного та технічного виду спорту та розважальних заходів, що сприятиме більшій привабливості регіону. Завдяки розташуванню в безпосередній близькості від автомагістралі Н08 комплекс отримає швидкий і зручний транспортний зв'язок зі значними об'єктами Дніпра (вокзали, аеропорт, готелі, культурно-розважальні центри). Загальна площа комплексу – 36га.

"З'явиться можливість проводити змагання з кільцевих гонок, ралі-кросу, дрифтингу, картингу та драг-рейсингу. Передбачено високотехнологічне асфальтове покриття шириною 12 м і довжиною 1250 м для ралі-кросу, довжиною 4200 м для кільцевих гонок. Також траса", — розповів архітектор проєкту Олександр Сорін.

Президент Автомобільної федерації України Олександр Фельдман вважає, що, окрім спортивної, новий комплекс зможе виконувати й низку важливих соціальних функцій.

"Нині найважливіша соціальна функція для всієї України – допомога нашим військовим! Автомобільна федерація вже третій рік проводить спеціальну підготовку водіїв для ЗСУ, навчаючи наших захисників швидкісному та контраварійному водінню, їзді у спеціальних умовах та у бойових ситуаціях. Існуючий комплекс в Дослідному вже задіяний у цій програмі. А новий автодром може ще суттєвіше допомогти у навчанні контраварійному водінню водіїв різних категорій та відомств. А також – стати базою для навчання молодих спортсменів та підвищення безпеки руху загалом.

Враховуючи його глобальність та значущу роль, у його практичній реалізації мають бути задіяні держава та меценати. До проєкту ми готові приступити відразу після нашої довгоочікуваної Перемоги", – сказав він.

Джерело: 056.ua