Росіяни стратили українських військових в Нью-Йорку: одного з катів вже взяли в полон

Український дрон зафіксував момент жорстокого злочину окупантів. Росіяни впритул розстріляли трьох беззбройних українських військових.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяви 12-ої бригади спеціального призначення "Азов" НГУ та омбудсмена Дмитра Лубінця.

Бійці 12-ої бригади спеціального призначення "Азов" спільно з 49-м окремим штурмовим батальйоном взяли в полон одного росіянин, який був серед групи окупантів, яка стратила українських бійців.

На допиті полонений росіянин розповів, що звірство він разом з іншими окупантами вчинив за наказом.

"З полоненими возитися нема коли. Полонених не брати. Дали команду розстріляти", – сказав він.

Реакція омбудсмена

"Страти росіянами українських полонених – це воєнні злочини!", – наголосив Лубінець.

Він зауважив, що останнім часом у соцмережах зʼявляються відео ймовірних розстрілів і вбивств російською армією українських військових, які здаються у полон.

"Сьогодні в Інтернеті зʼявилися чергове відео, де окупанти, вірогідно, розстрілюють беззбройних українських військових на Донеччині. Зі своєї сторони, як омбудсман України, вимагаю від міжнародної спільноти фіксувати ці порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими й міжнародного гуманітарного права", – підкреслив омбудсмен.

Він також зазначив, що за всіма ймовірними випадками направляє листи на ООН та МКЧХ.

"Наразі у терміновому порядку від мене йде наступний лист до них щодо випадку в Нью-Йорку… Такі речі – це неприпустимо і є порушенням прав людини! Водночас поведінка російських військових толерується від їхнього вищого керівництва. Саме тому необхідна фіксація і перевірка кожного злочину і належне покарання!", – підсумував він.

Росіяни вбивають полонених

Нагадаємо, що вчора стало відомо про випадок, який стався ще влітку. Військові РФ за наказом свого командування стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську.

Незадовго до цього ми повідомляли, що в мережі опублікували відео, на якому російські окупанти розстрілюють відразу 16 українських військовополонених. Детальніше про даний злочин можна дізнатись в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.