Наталія Мосійчук “вибрала серцем” вчителя з Дніпра: пройшла премія Global Teacher Prize Ukraine 2024

Стали відомі переможці 5 вересня, на честь Дня освітнього працівника відбулась щорічна премія для педагогів Global Teacher Prize Ukraine. Перша леді Олена Зеленська взяла участь у нагородженні. Престижну відзнаку отримав Євген Кравченко з Дніпра.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Facebook-сторінку премії.

Окрім першої леді, н церемонії були присутні прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр освіти і науки України Оксен Лісовий та педагоги з різних регіонів України. На премії виступили Світлана Тарабарова та Артем Пивоваров.

Перемогу в Global Teacher Prize Ukraine 2024 з понад 1200 претендентів здобула Леся Павлюк з Івано-Франківська. Вчителька початкових класів у ліцеї № 7 одна з перших у своїй школі почала працювати з інклюзивним класом. Вона активно займається розробкою нових методик і впроваджує їх у навчальний процес. Павлюк отримала головний приз — один мільйон гривень для власного освітнього проєкту. Вчителька також перемогла у номінації Вибір українців 2024 (вперше вибір експертного журі та голоси українців збіглися). Павлюк ще вручили сертифікат на освітню поїздку до Фінляндії.

Ведуча 1+1 та незмінна кураторка премії Наталія Мосейчук оголосила свій «Вибір серцем». Особливу відзнаку отримав дніпрянин Євген Кравченко.

Викладав історію у загальноосвітніх школах і у приватному ліцеї. Але зараз адаптовує традиційне навчання аби зацікавити історією учнів «Школи Супергероїв» – освітнього осередку при медичному центрі «Охматдит». Нині працює в таких освітніх осередках на базі двох лікарень Дніпра. До кожного з учнів шукає підхід, прагнучи бути підтримкою, а не лише вчителем. Він здійснив мрію дитини, яка помирала, підтримав братів із Бахмута, що дістали тяжкі опіки, допоміг переселенцю з Бердянська скласти випускний тест.

"Номінація Наталії Мосейчук «Вибір серцем» покликана відзначити й розповісти всій країні про вчителів, які віддано працюють із дітьми з особливими освітніми потребами та зіткнулися зі складними життєвими обставинами, і подякувати їм за безмежну щиру відданість професії", – йдеться в повідомленні.

Переможницею у спеціальній номінації Дошкілля стала вихователька Оксана Масовець із Кам’янця-Подільського, яка працює у дитячому садку № 20. Найкращою вчителькою хімії визнано Ларису Романишин (Львівська область). Спеціальну нагороду Вибір серцем вручили Євгену Кравченку, вчителю Школи Супергероїв. Масовець і Романишин отримали по півмільйона гривень на реалізацію власних освітніх проєктів.

Фонд KSE Foundation нагородив Катерину Корзун (с. Олексіївка Дніпропетровської області), Ярослава Федька (м. Дніпро) і Ларису Романишин – STEM-учителів, які поєднують у навчанні науку, технологію, інженерію та математику. Відзнаку від Uklon вручили Владиславу Акименку з Лозової за роботу з дітьми, що мають особливі потреби та були повернені з депортації.

"День вчителя цього року в календарі зовсім поруч із Днем захисників і захисниць, і це символічно. Тому що вчителі теж захищають — право дітей на нормальне життя, на розвиток, на майбутнє", — сказала Олена Зеленська у своїй промові.

Джерело: 056.ua