Нічна атака по Україні: пошкоджено цивільне судно, сталися пожежі

Сьогодні вночі російські окупанти атакували Україну ударними БпЛА та ракетами різних типів. Є постраждалі та пошкодження.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Усього радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід понад 90 засобів повітряного нападу противника:

  • 2 балістичні ракети Іскандер-М;
  • 1 крилату ракету Іскандер-К;
  • 1 керовану авіаційну ракету Х-59/69;
  • 87 БпЛА типу «шахед» (райони пусків: Орел, Приморсько-Ахтарськ, Курськ – рф).

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито дві ракети та 56 ворожих ударних БпЛА типу «Shahed» у Миколаївській, Одеській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Запорізькій, Житомирській та Харківській областях.

Наслідки на Одещині

Нічна атака на Одесу: агресор знову атакував шахедами, внаслідок чого постраждали складські приміщення і вантажні автомобілі. Спалахнули пожежі, які ліквідували вогнеборці. Залучалось 47 рятувальників та 12 одиниць техніки, а також від Асоціації добровільних пожежних України – 1 одиниця техніки та 3 чоловіка особового складу. На жаль, один чоловік отримав важкі травми і був госпіталізований.

Щодо ракетної атаки: внаслідок обстрілу пошкоджено суховантажне цивільне судно. На щастя, люди не постраждали.

Наслідки на Київщині

Тривога тривала понад 12 годин. В регіоні активно працювали сили ППО. Ворожі цілі знищено. Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури не допущено. Постраждалі внаслідок атаки відсутні. Падіння уламків збитих ворожих цілей фіксуються в 6 районах області. Оперативні групи продовжують свою роботу. В столиці повітряна тривога у місті оголошувалася тричі і сумарно тривала понад 5 годин. Силами та засобами ППО всі російські БпЛА, які були виявлені в повітряному просторі над Києвом та на підступах до міста, були знешкоджені (точну кількість та тип дронів оприлюднять Повітряні Сили). Попередньо, в місті без руйнувань та потерпілих.

Джерело: 056.ua