Передавав ворогу інформацію про ЗСУ та місцезнаходження F-16: на Дніпропетровщині затримали командира відділення

На Дніпропетровщині командир відділення працював на ворога. Він "зливав" інформацію про переміщення військової техніки на території області.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Східного регіону

Слідством встановлено, що 42 річний чоловік будучи проросійськи налаштованим прийняв рішення про надання допомоги ворогу, в особі співробітника розвідувального центру ГУ ГШ МО рф. Зв’язок вони тримали через чат в інтернет-месенджері «Telegram».

Молодший сержант періодично отримував завдання від ворога. Він збирав і передавав дані про місця дислокації та пересування підрозділів та військової техніки Збройних Сил України на території Дніпропетровської області та інших областей України, місцезнаходження органів влади та органів військового управління для подальшого успішного проведення збройної агресії військовослужбовцями рф, нанесення ракетних та авіаційних ударів.

У підозрюваного було пріоритетним завданням встановлення місця дислокації та пересування підрозділів та військової техніки Західного зразка Збройних Сил України, в тому числі місцезнаходження літаків F-16.

Чоловіка затримали на Дніпропетровщині. Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучили речові докази, які підтверджують його протиправну діяльність на користь держави-агресора.

Йому інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану (ч.2 ст.111 КК України). Обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Джерело: 056.ua