Нічна атака по Україні: пошкоджено енергетичну інфраструктуру та будинки

З 20:00 23 вересня по 07:00 24 вересня в Україні тривала небезпека повітряних атак. Наші захисники збили 66 з 81 "шахедів".

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 85 засобів повітряного нападу противника:

  • одну балістичну ракету «Іскандер-М» із Ростовської обл;
  • дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 із повітряного простору Брянської обл; – одну ракету (тип встановлюється) із Курської обл;
  • 81 ударний БплА типу «Shahed» із районів Курськ та Приморсько- Ахтарськ – рф. Основний напрямок удару – північ та центр України.

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 66 ворожих ударних БпЛА у Київській, Житомирській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській та Миколаївській областях. Ще 13 ворожих безпілотників, внаслідок активної протидії Сил оборони, локаційно втрачені у кількох регіонах України.

Наслідки на Черкащині

Загалом у межах області силами ППО, мобільних вогневих груп і завдяки РЕБ-протидії знищено 20 БпЛА противника. Водночас є кілька влучань по відкритій території в обласному центрі. Найголовніше – минулось без потерпілих.

Через падіння уламків у Смілі повибивало вікна в кількох будинках. Також у чотирьох випадках займалась суха рослинність. Натепер пожежі ліквідовані. Обстеження території триває.

Наслідки на Полтавщині

У Миргородському районі могли чути звуки вибухів. Працювала протиповітряна оборона. Уламки ворожого БпЛА пошкодили кілька приватних будинків. На щастя, постраждалих немає.

Уламками також пошкоджено енергетичну інфраструктуру на Полтавщині, в результаті чого без світла залишилися 20 населених пунктів. Задіяні усі відповідні служби для ліквідації наслідків. Ситуація на контролі.

Наслідки на Київщині

Влучання в об’єкти житлової та критичної інфраструктури відсутні. Постраждалих немає. В двох районах Київщини внаслідок падіння уламків збитих цілей сталися загорання трав'яного настилу. Пожежі ліквідовані.

Наслідки на Миколаївщині

На Миколаївщині знищено чотири БпЛА типу «Shahed 131/136». У Миколаївському районі внаслідок падіння уламків одного зі збитих БпЛА, пошкоджено неексплуатуєму господарчу споруду та виникла пожежа сухої трави, яка була оперативно ліквідована вогнеборцями. Постраждалих немає.

Наслідки на Запоріжжі

Шість авіаційних ударів, попередньо КАБами, прийшлося по Запоріжжю. Попередньо постраждало 7 осіб: 47-річний чоловік загинув, а його 83-річна мати поранена внаслідок влучання в приватний будинок в Шевченківському районі. Будинок родини зруйновано повністю. В Шевченківському районі авіаудар прийшовся на подвір’я приватного сектору – травмовано хлопчика 15 років. В Комунарському районі травмовано 13-річну дівчинку. Ворог поцілив по обʼєкту критичної інфраструктури. Зайнялася пожежа, яку оперативно погасили, постраждав один співробітник підприємства. Пошкоджено понад 70 багатоквартирних будинків, об’єкти соціальної сфери та інфраструктури в Шевченківському, Олександрівському та Комунарському районах міста Запоріжжя. Вісім авіаційних ударів прийшлося по Комишувасі. Інформація про постраждалих звідти не надходила.

Джерело: 056.ua