КНДР провела випробування нових балістичних ракет з надвеликою боєголовкою

Північна Корея провела випробування нових балістичних ракет з надвеликою боєголовкою. Мова йде про Hwasongpho-11-Da-4.5, яка все ще перебуває на стадії розробки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За словами лідера Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) Кім Чен Ина, який перебував на випробуваннях, нові балістичні ракети потрібні Північні Кореї через, нібито, "серйозну загрозу, які становлять зовнішні сили".

Під час випробувань, як й згадувалось вище, була застосована нова тактична балістична ракета Hwasongpho-11-Da-4.5, яка є частиною серії балістичних ракет малої дальності, що виробляються у КНДР. Ракета була обладнана 4,5-тонною надвеликою боєголовкою.

"Конкретна ракета з позначенням Hwasongpho-11-Da-4.5 все ще перебуває на стадії розробки, але Росія може захотіти її незабаром, якщо її продуктивність і надійність будуть гарантовані за допомогою подальших випробувань", – заявив керівник відділу досліджень північнокорейської армії в державному Корейському інституті оборонного аналізу в Сеулі Шин Сун Кі.

Ракетні запуски у КНДР

КНДР регулярно проводить випробування, або ж пуски балістичних ракет, що викликає серйозне занепокоєння у Заході. Як приклад, 12 вересня з'явилися повідомлення про запуск кількох снарядів у бік своїх східних вод. У той самий день Міністерство закордонних справ (МЗС) України різко засудило Пхеньян та наголосило, що такі дії є загрозою миру та стабільності у регіоні.

Тим часом Кім Чен Ин заявив, що його країна реалізує політику будівництва ядерних сил, щоб збільшити кількість ядерної зброї "в геометричній прогресії".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.