Захищаючи Україну загинув кам’янчанин Севрюк Дмитро

17 грудня, перебуваючи у Краматорську, помер солдат Севрюк Дмитро Юрійович. У захисника не витримало серце.

Від імені всієї громади, Кам’янської міської ради, виконавчого комітету та особисто від себе мер висловлює глибокі співчуття рідним і близьким померлого захисника.

Читати далі

Як батьки можуть захистити дітей від небезпеки в інтернеті: 7 важливих кроків

Сучасні підлітки багато часу проводять в інтернеті, де їх можуть підстерігати не тільки мережеві віруси та онлайн-шахраї, а й більш загрозлива небезпека. Зокрема, мережею ширяться так звані челенджі або "ігри", які спонукають до агресивної поведінки та навіть суїцидальних дій.

Читати далі

25 грудня чи 7 січня: коли українці планують святкувати Різдво

У 2023 році українці прийматимуть для себе рішення про те, коли відзначати Новорічні свята – за новим церковним календарем чи за старим стилем. Згідно з результатами дослідження, проведеного агентством Kantar, переважна більшість українців (понад 60%) цьогоріч планує святкувати Різдво 25 грудня.

Читати далі

Мер Кам’янського став одним із перших пасажирів Dnipro City Express

Відсьогодні з Кам’янського до Дніпра та в зворотному напрямку можна доїхати на комфортному електропоїзді. Адже «Укрзалізниця» запустила перший маршрут системи Dnipro City Express. Про це повідомив мер Кам'янського Андрій Білоусов.

Читати далі

На оформлення дається 12 місяців: хто з українців може отримати допомогу понад 40 тис. гривень

Українська держава надає грошову допомогу певним категоріям населення. Зокрема, це стосується батьків новонароджених або усиновлених дітей, яким належить допомога у загальному розмірі 41 280 гривень.

Читати далі

Чи можуть працівники ТЦК перевіряти документи: відповідь адвоката

У зв'язку з продовженням мобілізації в Україні та наказами Закарпатського та Львівського комендантів, постало питання щодо обов'язку військовозобов'язаних громадян носити та пред'являти військовий квиток. Про те, чи дійсно це необхідно, розповів адвокат Роман Сімутін у відео для проекту Styler РБК-Україна.

Читати далі

Роблять світ яскравішим і веселішим: 4 знаки Зодіаку, які мають феноменальне почуття гумору

Кожному знаку Зодіаку притаманні свої особливі риси характеру, завдяки яким вони впливають на все, що відбувається навколо. За словами астрологів, деякі представники зодіакального кола покликані робити цей світ яскравішим, веселішим і кумеднішим. При цьому почуття гумору в них може бути досить специфічним.

Читати далі

В Україні із січня перерахують пенсії 4 категоріям одержувачів: кого торкнеться підвищення

З нового року українцям перерахують пенсійні виплати. Зокрема, зміни торкнуться тих, хто отримує мінімальні та максимальні пенсії. Зростання відбудеться 1 січня 2024 року. Мінімальна пенсія з цієї дати зросте на 268 грн, а максимальна – на 2680 грн. Якім категоріям також підвищать виплати вже найближчим часом, розповідає OBOZ.UA.

Читати далі

Вручення повісток у громадських місцях: у МІноборони відреагували на обурення деяких громадян

У мережі останнім часом активно обговорюють практику вручення працівниками ТЦК повісток в найбільш несподіваних місцях, таких як спортивні зали та ресторани. Речник Міністерства оборони України Ілларіон Павлюк взяв участь у програмі "Радіо Свобода", де дав відповіді на критику таких заходів військкомів.

Читати далі

Як швидко усунути неприємний запах з м’яких меблів: надійний лайфхак

Дивани з подушками, крісла, пуфи з часом забруднюються через бруд, пил, шерсть домашніх тварин тощо. Крім того, вони вбирають в себе і накопичують сторонні запахи, від чого захиститися ще важче. Здається, що від цього вже ніщо, крім заміни обивки чи послуг хімчистки, вже не зможе врятувати м'які меблі. Але все ж є дієвий та дешевий спосіб вирішення проблеми.

Читати далі