ЗСУ про Кремінну: про «суттєвий результат» повідомимо, чекайте офіційних даних

У Збройних сил України просять чекати «офіційних повідомлень» щодо ситуації біля Кремінної і обіцяють повідомити, коли там буде «суттєвий результат» – так речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий відреагував на публікацію видання New York Times.
«New York Times дуже авторитетне видання, у них, напевно, хороші джерела. Проте на цьому напрямку триває деякий час потужна робота наших підрозділів, зокрема десантно-штурмових. Коли там буде досягнуто суттєвого результату, ми обов’язково повідомимо про це громадськість. Поки що ж треба запастися терпінням і чекати на офіційні повідомлення», – сказав він в ефірі загальнонаціонального телемарафону.
«Це традиційна для них практика після серії поразок, яких вони зазнали в Україні. У них пропала ця бровада і вони розуміють, що може бути несприятливий для них військовий результат, вони переміщують свої командні та логістичні пункти», – додав Череватий, відповідаючи на запитання, чи відповідає дійсності інформація, що російське військове керівництво вирішило переміститися з Кремінної до Рубіжного.

Читати далі

Данілов: Україна пройшла половину шляху до перемоги, але найважче попереду

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов заявляє, що Україна пройшла половину шляху до перемоги, але найважче попереду.
«Росія продовжує ставити максималістські цілі у війні з Україною – ліквідація державності, знищення українців як нації. Час максимального зосередження – ми пройшли половину шляху до Перемоги. Але попереду найважчий відрізок – остаточно викинути агресора з нашої землі й покарати за злочини», – написав він у твіттері.

Читати далі

На Донбасі, окрім «групи Вагнера», діють інші російські ПВК – Череватий

На Донбасі, окрім «ПВК Вагнера», з’явилися інші російські ПВК, заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.
«В районі Степного на Вугледарському напрямку ми побачили, що, окрім ПВК Вагнера, з’явилися ПВК Патріот – афілійована з міністром оборони Шойгу. Вони стягують все боєздатне, щоб домогтися результату. ПВК Вагнер і ПВК Патріот на різних театрах бойових дій. Бахмут – там діє ПВК Вагнера. Ми спостерігаємо, що на іншому напрямку з’являються інші ПВК. Я так розумію, взаємодії між ними немає, це автономні структури», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

Читати далі

Британія надасть Україні гелікоптери Sea King

Міноборони Британії заявила про намір передати українським військовим гелікоптери Sea King.

«Велика Британія надасть Збройним силам України гелікоптери Sea King у рамках своєї подальшої підтримки. Військово-морський флот Британії провів навчання Sea King для 10 екіпажів Збройних Сил України, підвищивши їхні пошуково-рятувальні можливості», – йдеться у повідомленні Міноборони Британії.

Читати далі

Війська РФ ведуть наступальні дії і хочуть покращити тактичне положення на трьох напрямках – Генштаб

Російські війська продовжують ведення наступальних дій на Бахмутському і Авдіївському напрямках і намагаються покращити тактичне положення на Лиманському напрямку, а на інших – обороняються, повідомив у вечірньому зведенні 28 грудня Генеральний штаб Збройних сил України.

Читати далі

Генштаб: у Запорізькій області Росгвардія шукає 200 військових РФ, які залишили службу

Генеральний штаб Збройних сил України заявляє, що російські військові і найманці «масово залишають місця несення служби» на окупованій частині Запорізької області.

Читати далі