Омбудсмен Лубінець анонсував «нові процеси» у роботі з російською уповноваженою Москальковою

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець «на порозі започаткування нових процесів» у комунікації з російською омбудсменом Тетяною Москальковою. Про це він розповів в інтерв‘ю Радіо Свобода.

Читати далі

Російські військові за добу втратили ще 380 бійців та десять дронів – дані Генштабу

За минулу добу українським військовим вдалось ліквідувати ще 380 російських окупантів. Всього від початку повномасштабної війни Росія втратила вже понад 94 тисячі бійців, йдеться в нових даних Генштабу ЗСУ.

Читати далі

«Головний удар повинен бути по кораблях російського флоту» – екскомандувач ВМС України  Ігор Воронченко 

Продовження «бавовни» в Криму неминуче, але у пріоритеті мають бути кораблі, які запускають крилаті ракети, вважає адмірал Військово-морських сил України і в минулому командувач ВМС Ігор Воронченко.

Читати далі

Війська РФ били із «Градів» по Дніпропетровщині: пошкоджені будинки та газопроводи – влада

Війська РФ у ніч на 11 грудня шість разів атакували Нікопольський район Дніпропетровщини із «Градів» та важкої артилерії, повідомив голова місцевої ОВА Валентин Резніченко в телеграмі.

Читати далі

ОВА: по Херсонщині армія РФ здійснила 45 пострілів, загинули люди, є поранені

Протягом минулої доби суботи, 10 грудня, російські військові атакували Херсонщину з артилерії, РСЗВ, танків та мінометів. Всього було здійснено 45 пострілів, зазначив голова ОВА Ярослав Янушевич в телеграмі.

Читати далі

ВМС: Росія вивела в Чорне море вісім кораблів, ракетоносіїв серед них немає

У Чорне море на бойове чергування Росія вивела вісім своїх кораблів, але серед них немає жодного ракетоносія, зазначили у фейсбуці Військово-морські сили ЗСУ в неділю, 11 грудня.

Читати далі

Під час останніх атак війська РФ запускали дрони з Азовського моря – Повітряні сили

Російські військові протягом останніх атак запускали дрони-камікадзе по Україні з акваторії Азовського моря, наголосив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Читати далі

«Міцніші за сталь». У Львові відкрили фотовиставку, присвячену загиблим захисникам Маріуполя

У Львові 11 грудня в приміщенні Порохової вежі відкрили фотовиставку «Міцніші за сталь», яка присвячена загиблим захисникам Маріуполя. Як передає кореспондент Радіо Свобода, на виставці представлені 177 фотографій бійців полку «Азов», а також коротка інформація про них.

Читати далі

Берегові ракетні комплекси «Бал» та «Бастіон» біля Феодосії на супутникових знімках

Після окупації українського півострова Крим у 2014 році армія РФ посилила протиповітряну оборону зенітними ракетними комплексами С-400 та береговими ракетними комплексами «Бал» та «Бастіон». Ці комплекси журналісти проектів Радіо Свобода – Крим.Реалії та «Схеми» – виявили на супутникових знімках Planet Labs на південних схилах біля Феодосії.

Читати далі

У ЗСУ заявили про зміну тактики військ РФ біля Бахмута

На Бахмутському напрямку російські сили змінили тактику і почали створювати штурмові загони, повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий.
«Ворог змінив тактику. Замість використання ротних батальйонних порядків зараз він створює штурмові загони, у складі яких штурмові групи, вони вже діляться на підгрупи, які безпосередньо штурмують, інші прикривають їх вогнем. Ми вивчаємо цю тактику – і на кожну таку воєнну отруту у нас є протиотрута», – сказав він в ефірі національному телемарафоні.

Читати далі