Вадим Рабинович вимагає відкрити кримінальну справу проти Уляни Супрун

Супрун вже місяць ігнорує депутатський запит з приводу виконання урядової програми «Доступні ліки». Про це стало відомо з депутатського звернення народного депутата і лідера політичної партії «За життя» Вадим Рабинович на ім’я прем’єр-міністра, в якому політик просить Володимира Гройсмана доручити Міністерству охорони здоров’я провести службове розслідування щодо посадових осіб Міністерства охорони здоров’я, винних у зриві реалізації урядової програми «доступні ліки», і залучити їх до відповідальності.

Також парламентарій вимагає порушити кримінальну справу проти в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун за кримінальний злочин, а саме – перешкоджання роботі народного депутата України. Вадима Рабиновича обурило те, що Супрун вже місяць ігнорує депутатський запит з приводу виконання урядової програми «Доступні ліки». У ньому парламентарій просить вказати перелік аптек (назви, адреси, телефони), в яких пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою і діабетом ІІ типу сьогодні дійсно можуть отримати ліки безкоштовно або з незначною доплатою за урядовою програмою. Також політик вимагає надати інформацію про розмір фінансування з держбюджету урядової програми «Доступні ліки» і про те, скільки з цих кошти витрачено на рекламу цієї програми і яка сума передбачена на її підтримку в 2018 році.

Вадим Рабинович вимагає у Володимира Гройсмана провести службове розслідування щодо правомірності дій Уляни Супрун, яка, виконуючи обов’язки міністра охорони здоров’я України, не надала народному депутату відповіді на його депутатське звернення від 19 травня 2017 року №176-К-157, і залучити її до відповідальності. А також дати відповідне доручення міністру внутрішніх справ України внести відомості про скоєне Уляною Супрун правопорушення, передбачене Кримінальним кодексом України, а саме – ст. 351 «Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради».